Skip to content

De elektrische spanning op een gangbaar stopcontact is 230 Volt. Dat is laagspanning. Vanaf het moment dat elektrische spanning meer dan 1000 Volt (wisselspanning) of 1500 Volt (gelijkspanning) bedraagt, spreken we van hoogspanning. Deze mate van spanning dient om grote hoeveelheden elektrische energie te transporteren, en dat gebeurt via het hoogspanningsnet, zowel boven- als ondergronds. Maar wat als de hoogspanning uitvalt, en heel je bedrijf zonder stroom zit?

Niet iedereen is bevoegd om te werken met de elektrische installatie, laat staan met de hoogspanning.

Wat als heel je bedrijf plots zonder elektriciteit valt? Enkel de noodverlichting en andere veiligheidsinstallaties functioneren nog. Dan moet de hoogspanningsinstallatie manueel terug ingeschakeld worden.

Weinig collega’s staan hiervoor te springen, en terecht. Niet iedereen is bevoegd om te werken met de elektrische installatie, laat staan met de hoogspanning. Want die brengt specifieke eigenschappen en risico’s met zich mee, dus manueel ingrijpen moet volgens strikte procedures om ongevallen uit te sluiten.

Hoe schakel je de hoogspanning terug aan?

Niet iedereen kan en mag een hoogspanningsinstallatie bedienen. Een degelijke training én regelmatige opfrissing is een must. Bureau 9000 biedt daarom een cursus aan die zich specifiek richt op het aanbrengen en opfrissen van kennis.

In de cursus Schakelen op hoogspanning leer je:

  • De gevaren en risico’s
  • De juiste PBM’s
  • De vitale 5 of gouden 8
  • Procedures voor het in- en uitschakelen
  • Praktijk: schakelen op hoogspanning in de demoruimte

https://bureau9000.be/wp-content/uploads/2022/06/Schakelen-op-hoogspanning-768×1024.jpeghttps://bureau9000.be/wp-content/uploads/2022/06/IMG_3853-768×1024.jpg

Ongevallen voorkomen?

Met een kwalitatieve opleiding

bij Bureau 9000, natuurlijk!

Naar de opleiding schakelen op hoogspanning

Back To Top