Lekkende persluchtleidingen, koppelingen en slangen zijn een volstrekt nutteloze kost én energieverlies.

Lekverliezen van 30% van de capaciteit komen regelmatig voor. Ze zijn niet helemaal te voorkomen: 5 tot 10% lekverlies is acceptabel.

Persluchtlekken: éénmalige besparing

B9000 helpt u de lekken te detecteren en op basis van kosten-baten analyse de meest efficiënte oplossingen te bepalen.

Persluchtlekken: continue besparing

Na het uitvoeren van de besparings- en verbeteringsacties daalt het persluchtverbruik een optimaal niveau. Maar na verloop van tijd zal het persluchtverbruik opnieuw stijgen. Het is daarom aan te bevelen om periodieke lekkage-inspecties uit te voeren.

Persluchtlekken opsporen a.d.h.v ultrasoondetectie

Om persluchtlekken in detail te lokaliseren/visualiseren kan gebruik worden gemaakt van detectiespray (bijvoorbeeld Gotec, Rocol, Parker, etc.).

De persluchtlekken worden gedetecteerd en gemeten met een ultrasoondetector (SDT270). Het luchtverlies kan berekend worden via een empirische formule die het geluidsniveau (dBµV) vertaalt naar een hoeveelheid luchtverlies in liter per uur.

Vacuümlekken creëren eveneens ultrasoon geluid. Hoewel ons rekenmodel opgesteld is voor de kostprijs van de persluchtlekken te berekenen, kan het ook gebruikt worden om de vacuümlekken in beeld te brengen.

Wat mag u verwachten?

  • Inspectie van het persluchtnet en pneumatische applicaties in machines

  • Detectie d.m.v. ultrasoondetector

  • Een opsomming van uw persluchtlekken, met aanduiding van locatie, druk, geluidsniveau, geschat luchtverlies en geschatte jaarlijkse kost van het lek

  • Verduidelijkende foto’s

  • Uw rapport in een bewerkbare Excel

Noot: de persluchtdetectie gebeurt tijdens de normale werking van uw bedrijf.

Wenst u meer toelichting of een offerte?